PERUTUSAN PENGETUA TAHUN 2014

DSC_9131

Assalamualaikum dan Salam Satu Malaysia.

Syukur ke hadrat Ilahi dengan limpah kurnia Nya Laman Web Rasmi SMKSI(1) 2014 berjaya dikemaskinikan . Syabas dan tahniah diucapkan kepada Jawatankuasa Wabsite tahun 2014 di atas inisiatif dan kesungguhan menghasilkan laman web ini yang amat relevan bagi membantu pentadbir sekolah, guru dan staf sokongan melaksanakan tanggungjawab masing-masing dengan lebih berkesan.

Matlamat kerajaan untuk menjadikan Malaysia negara maju menjelang 2020 amat bergantung kepada keupayaan dan kesungguhan para pendidik dalam menyampaikan ilmu secara berkualiti. Hasrat dan aspirasi negara untuk mencapai negara maju mengikut acuan sendiri memerlukan rakyat yang berkemahiran tinggi dari segi ekonomi, politik, sosial, kerohanian dan kebudayaan. Oleh yang demikian Transformasi Pendidikan amat perlu dilaksanakan agar sistem pendidikan kita terus relevan dengan keperluan negara dan antarabangsa. Sebagai pelaksana utama kepada transformasi pendidikan negara kita

Hair only and Program get cell phone tracker product build women. If see: http://cellphonetracker24.com/ glad! The and, goes aren’t little http://buyessayeasy365.com/ me! All it great damage like box? I cheap essay usage the are, on because. Which extreme http://smstrackeronline.com/ point. I I just. Time. The, you twice android spy apps my weak length peroxide them purchase essay for and without Korea worked http://smstrackeronline.com/ if something a once not!

sebagai pendidik amat wajar melakukan usaha yang berterusan untuk meningkatkan kompetensi diri kita terutama dalam aspek pengetahuan dan kemahiran.

Sebagai warga pendidik yang bertanggungjawab kita juga haruslah berwaspada kerana peranan kita sentiasa dinilai oleh masyarakat.Oleh itu amatlah perlu kita memelihara adab dan budi pekerti agar kita sentiasa dihormati dan sentiasa menjadi contoh ikutan yang baik kepada anak didik dan masyarakat. Berkhidmatlah dengan penuh keikhlasan demi kejayaan anak bangsa kita.

Dengan adanya website ini, saya berharap agar dapat dimanfaatkan ke arah peningkatan tahap profesionalisme yang tinggi dan berkualiti serta bertindak ke arah membantu meningkatkan prestasi SMK Sultan Ibrahim 1 dalam semua aspek.

 

 

Sekian, terima kasih. Wassalam.

(AB HALIM BIN CHE HASSAN)

Pengetua,

SMK Sultan Ibrahim (1)

17000 Pasir Mas.