ORACLE THINKQUEST (THINK. CONNECT, CREAT, SHARE) PROGRAM

Kepada semua pelajar dan semua guru SMK. Sultan Ibrahim (1), anda dialu-alukan untuk mendaftar sebagai member program Oracle ThinQuest. Oracle ThinkQuest merupakan satu program pembelajaran secara online yang dibekalkan oleh Bahagian Teknologi Pendidikan, Kementrian Pelajaran Malaysia secara percuma kepada SMK. Sultan Ibrahim (1) dan beberapa sekolah yang telah dipilih oleh KPM dimana setiap pengguna boleh connect, creat and share bahan pembelajaran secara online..

Sehubungan itu . untuk maklumat lanjut bolehlah layari website http://www.thinkquest.org. Untuk pendaftaran bolehlah hadir ke makmal ICT pada pukul 10.20 – 11.00 pagi (waktu rehat 1) setiap hari bagi pelajar tingkatan 1,2 dan 3 manakala pukul 11.00 – 11.30 pagi (waktu rehat 2) bagi pelajar tingkatan 4, 5 dan 6 Atas. Guru-guru yang terlibat sebagai fasililtator adalah Pn. Rasaidah bt Haji Omar, Pn. Suhaini bt Mat Tahir dan Cik Nor Fatihah.

Pihak Unit ICT mengalu-alukan semua guru dan semua pelajar turut serta menggunakan program ini untuk proses pengajaran dan pembelajaran walau dimana jua anda berada tanpa mengira masa dan tempat.