KURSUS PENGURUSAN BRIGED BESTARI SEKOLAH PEMANGKIN 2011

Kursus pengurusan Briged Bestari Sekolah Pemangkin peringkat Negeri Kelantan 2011 telah diadakan di BTPN Kelantan pada 2-4 Oktober 2011. 2 orang ahli Briged Bestari sekolah telah hadir sebagai peserta kursus manakala

7 orang lagi ahli Briged Bestari sekolah telah dijemput sebagai fasilitator kursus tersebut.

Para peserta kursus telah diberi pendedahan tentang pengursan Briged Bestari sekolah, keselamatan cyber, kemahiran photoshop, tekanik penerbitan video creattif, teknik rakaman video, serta suntingan video.

Pihak Cosmopoint International Collage of Technologi Cawangan Kota Bharu telah turut menyumbangkan bahan seperti contoh storyboad beserta contoh video berdasrkan video porduktion yang dihasilkan oleh para pelajar collage tersebut sebagai bahan rujukan secara percuma.Terima kasih diucapkan kepada En. Haslan bin Husin Senior Manger CICT serta pensyarah ICT Pn. Aida diatas sumbangan tadi.

Adalah diharapkan dengan pendedahan yang lebih luas akan mampu membuka minda pelajar agar mereka lebih creatif.

i.