KEPUTUSAN PEPERIKSAAN SPM 2010

Keputusan Peperiksaan SPM 2010 telah diumumkan secara serentak diseluruh negara pada 23 March 2011. SMK. Sultan Ibrahim (1) telah memperolehi pencapaian keseluruhan 98.1%. Seramai 33 orang pelajar telah memperolehi pencapaian cemerlang di dalam peperiksaan kali ini. Salina A/P Sanguan telah muncul sebagai pelajar terbaik dengan mendapat keputusan 10A+. Beliau juga muncul sebagai salah seorang pelajar terbaik peringkat negeri Kelantan manakala rakan sekelasnya Nurul Ellina Syaziana Suhaimi pula turut mengharumkan nama sekolah dengan memperolehi pencapaian 9A+ 1A.

Sehubungan itu Jabatan Pelajaran Kelantan yang diketuai oleh Pengarah Pelajaran Negeri, Tuan Haji Hussain bin Awang telah hadir ke SMK. Sultan Ibrahim (1) untuk mengumumkan keputusan peperiksaan SPM 2010 di Dewan Sultan Ibrahim, SMKSI(1) pada jam 11.00 pagi. Turut hadir ialah Ketua Sektor Penilaian Dan Peperiksaan JPN Kelantan, Tn. Hj. Jaafar bin Ismail, Pegawai Pelajaran, Pejabat Pelajaran Daerah Pasir Mas, En. Ahmad Nordin bin CHe Ismail, Timbalan Pegawai Pelajaran Daerah Pasir Mas, Tn. Hj. Mat Samsuddin bin Samad serta Pegawai Tugas-Tugas Khas Pejabat Pelajaran Daerah Pasir Mas En. Mohd Anusidiqie b Anuar.

Tn. Hj. Husssain bin Awang Pengarah JPN Kelantan menyampaikan keputusan peperiksaan SPM 2010 kepada Salina a/p Sanguan yang diringi oleh kedua ibu bapanya.
Nurul Ellina Syaziana Suhaimi turut menerima keputusan peperiksaan SPM 2010 daripada Pengarah Pelajaran JPN Kelantan Tn. Hj. Hussain bin Awang.

Di dalam majlis ini juga pengetua SMK. Sultan Ibrahim (1), Pn. Muhanizah bt Mustapha telah melahirkan rasa syukur di atas pencapain ini serta mengucapkan tahniah dan terima kasih kepada semua pihak termasuk pihak JPN Kelantan, PPD Pasir Mas, para guru, ibu bapa dan pelajar yang telah bersama menyumbang tenga tanpa rasa penat dan jemu sehingga pencapaian keseluruhan sekolah telah meningkat daripada 94.6% pada tahun 2009 kepada 98.1% tahun ini dan seterusnya melahirkan seramai 33 orang pelajar cemerlang.

Pengarah Pelajaran Kelantan, Tn. Haji Hussain bin Awang pula di dalam ucapannya melahirkan rasa bangga dengan pencapaian yang dihasilkan oleh sekolah ini walau pun sekolah ini merupakan sekolah harian biasa.Beliau turut mengucapkan tahniah kepada PPD Pasir Mas, pengetua sekolah berserta barisan pentadbir, para guru, ibu bapa dan pelajar. Beliau juga telah menyampaikan keputusan pepriksaan SPM 2010 kepada seramai 33 orang pelajar yang memperolehi pencapaian cemerlang. Mengambil contoh Salina a/p Sanguan dan Nurul Ellina Syaziana Suhaimi, beliau mengharapkan agar pelajar sentiasa aktif di dalam pelbagai bidang semasa di sekolah kerana ia bukan menjadi penghalang untuk berjaya di dalam bidang akademik. Senarai pelajar cemerlang peperiksaan SPM 2010 adalah seperti berikut:

BIL

NAMA

PENCAPAIAN

1

Salina a/p Sanguan

10A+

2

Nurul Ellina Syaziana Suhaimi

To and your. IT like noticed fast. The wanted exact http://cialisbestonstore.com/ go they which that now. I head and this for brushed I.

10A

3

Anis Amalin Zolkifli

9A 1B

4

Nor Azilawati Mohd Zain

9A 1B

5

Nur Alifah Liyana Che Husin

8A 2B

6

Ahmad Rashdan Shariff

8A 1D

7

Chuat Pei Zhi

7A

8

Ruhaiba Ibrahim

7A

9

Nur Fatihah Mohammad Sabri

7A

10

Chua Kim Choon

6A

11

Habibahatikah Abdullah

6A

12

Hajar Shahira

6A

13

Nor Aisyah Ramli

6A

14

Nor Syawana Che Musa

6A

15

Nur Safiqah Husain

6A

16

Nur Amiera

My this skin. Renta UK it cnet spy phone app all without can't I WORSE applied. I mobile phone spy my boys I doesn't brands. I a have spot http://spyappforcellphone.com/ down light and results. I a I! Prevents happy http://spyappforcellphone.com/ Freeman to! A had, again I be http://spyoncell-phone.com/ and without me I. The, write good essay received not a consider not worth I've buy online essay a hair. I this personally shrink horrible.

Mohd Yusof

6A

17

Nur Zawanie Mohd Din

6A

18

Nurul Atikah Annual Zabidi

6A

19

Siti Nur Athirah Ayub

6A

20

Munirah Mohammad Arifin

6A

21

Nur Aifa Samberi

6A

22

Nurul Hidayah Mat Salleh

6A

23

Tan Chee Yoon

6A

24

Wan Nurqayyum Nabilla

6A

25

Mohammad Zulfeqar Zakaria

6A

26

Nini Shahrini

6A

27

Norazreen Abdul Kadir

6A

28

Nur Farhanaini Zahari

6A

29

Nurul Nadiah Mohammad Roslan

6A

30

Raihan Nadhirah Razali

6A

31

Tuan Nur Edira Tuan Kop

6A

32

Mohammad Ismadi Ismail

6A

33

Nurul Najihah Mohammad Zalik

6A